BOEK MAMA HEEFT GEEN KINDEREN Chayah Godschalk-Visser


Bedelend op straat

Met veel liefde stel ik u voor aan Moses. Het jongetje op de omslag van dit boek. Dit was de eerste keer dat Lucas en ik hem zagen bedelen in de straten van Oeganda en ons hart brak direct. We hebben alles in het werk gesteld om hem van de straat te krijgen. Met een blij en dankbaar hart kan ik vertellen dat hij nu in een huis woont, waar er goed voor hem gezorgd wordt. En hij gaat naar school, waar hij het super goed doet!

Zonder dat hij het hoorde, heb ik hem beloofd zijn verhaal en tegelijk dat van de vele kinderen die op deze manier moeten leven, aan de wereld te vertellen. Niet om hem later te kunnen zeggen dat hij beroemd is of bekend, maar geliefd en gekend.

 

ChayahMama heeft geen kinderen

boekcover mama heeft geen kinderen chayah godschalk

Dit gaat over een jongen in Oeganda en een jonge vrouw in Nederland. Over wat zij gemeen hebben; verwaarlozing en de gevolgen daarvan. Maar bovenal gaat dit over liefde.

En de gevolgen daarvan.

Paperback

100 pagina's

ISBN: 978-90-821530-0-2

 

€ 9,50

Ebook (nieuw)

ISBN: 978-90-821530-0-2

€ 3,99Uit het boek

“Rennen, nu.”

Moses' kalme woorden brengen de boodschap niet over. Een moment te lang blijft Quinten hem vragend aankijken. Dan grijpt Moses hem bij zijn shirt, trekt hem mee en zet het op een hollen. Al snel klinken luide kreten uit het kamp.

“Ze heeft ons verraden!”

Quintens angst neemt het over en hij rent hard voor hem uit. Moses volgt zijn neefje. Onder laaghangende takken door, dwars door struiken heen. Hij sprint zo snel als hij kan. Al zijn spieren doen zeer en hij ziet niets meer dan Quintens rug, maar hij blijft rennen. De geluiden achter hem komen dichterbij. Plotseling duikt er een rij bomen voor hem op. Zigzaggend ontwijkt hij ze. Moses ziet te laat dat Quinten springt en hij voelt dat hij struikelt. Met een klap ontmoet zijn hoofd de grond. Een stekende pijn dringt zijn kaak in. Quinten ziet hij niet meer. Een paar minuten te lang blijft hij liggen. Dan hoort hij geritsel bij zijn hoofd. Met een bonzend hart kijkt hij langzaam op. Vlak voor hem staat de stalen neus van een legerlaars. Uitgeput legt hij zijn

hoofd weer neer. Dan klinkt er een harde knal. Moses hoort niets meer. 

Alle rechten voorbehouden.

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Jeannet Mulder (vrijdag, 31 januari 2014 12:58)

  Heb het boekje in een keer uitgelezen. En dan te bedenken dat er veel meer van deze kinderen zijn . Dit boekje is een echte aanrader om te begrijpen wat het met je doet!

 • #2

  Elly Westerdijk (vrijdag, 31 januari 2014 22:42)

  Wat een super mooi boek is dit! Heb hem in 1x uitgelezen. Heel aangrijpend en meeslepend. Hopelijk levert het veel geld op en kunnen jullie Moses er goed van onderhouden. Ben wel benieuwd hoe het nu met hem gaat.

 • #3

  Lucas (zondag, 02 februari 2014 13:43)

  Wat een mooi spannend boek! Het geeft goed weer hoe het leven van veel kinderen in Oeganda is en het contrast met Nederland.
  Knap geschreven en bijzonder hoe twee verhalen één worden.

 • #4

  Maria van Gelder (maandag, 03 maart 2014 15:33)

  " Ik heb 'm gisteren gekregen, en in 1 ruk uitgelezen. Prachtig geschreven, schokkend en ontroerend. Heel heftig, dit moet ik ff verwerken. Heb een heel gezegende tijd in Afrika en deel maar lekker veel liefde uit! "

 • #5

  Louis en Greet Godschalk (maandag, 03 maart 2014 16:27)

  Een moedig boekje
  Een knap geconstrueerd boek, dat ook vlot leest. Toch hebben we het niet in één keer uit gelezen.
  Regelmatig moesten we het even wegleggen om na te denken over het gelezene en de nieuwe indrukken te verwerken. Omdat het voor ons voor een deel ook dichtbij is, is er veel herkenbaar. Dat maakt het ook indringend. De schrijfster, onze schoondochter, gunt de lezer met het boek een kijkje in haar ziel. Daar is moed voor nodig. Wij hebben daar respect voor
  Het verhaal van Moses is aangrijpend als je het goed tot je door laat dringen. Wij hopen dat hij met de steun van Lucas en Chayah, mede door de opbrengst van dit boekje, mag opgroeien en goed terecht zal komen. De titel van het boek wordt op de laatste bladzij verklaard en is heel verrassend, maar ook levensecht

 • #6

  Gerda Godschalk (maandag, 03 maart 2014 16:41)

  Een ontroerend en indringend verhaal
  Goed geschreven

 • #7

  Ingrid Feenstra (dinsdag, 04 maart 2014 13:52)


  Ik ben vanmorgen begonnen met het lezen van je boek en heb het meteen uitgelezen! Wat heb je het mooi geschreven.
  Ik wens jou en Lucas een hele goede tijd in Oeganda! "

 • #8

  Marijke Dorlandt (maandag, 05 mei 2014 11:05)

  Indringend, confronterend en hoopvol, op een bijzondere manier geschreven ... mooi hoe twee levens parallel lopen en vanuit de pijn weer hoop en liefde groeit !! Dank Chayah dat je dit met ons wil delen !!

 • #9

  Kim van den Broek (zaterdag, 21 februari 2015 13:14)

  Wat een prachtig boek!! Ik heb t gisterenavond nog uitgelezen. Kon niet meer stoppen, omdat ik wou weten dat t goed kwam. Wat een prachtig verhaal en wat raakt het me! Verschrikkelijk dat er kinderen zijn die met deze pijn door het leven moeten. K zou ze allemaal vast willen houden en liefde willen geven. Vind het zo cool dat jullie ook echt gegaan zijn om van deze kinderen te gaan houden. Dit is ook al heel lang mijn droom. Inspirerend en hartverwarmend. Jullie zijn toppers!! (Lucas natuurlijk ook!!) En met jouw schrijftalent Chayah kun je duizenden harten raken!

 • #10

  Wilma Kupper (maandag, 29 juni 2015 15:39)

  Wat heeft moses een rot leven gehad, en met hem zoveel andere kinderen, dan ben ik blij dat ze in dat soort gastgezinnen opgevangen worden. Je kunt je hier niet voorstellen hoe het leven daar is. Maar ik vondt het een prachtboek, heb hem in 3 avonden uitgelezen, het was heel goed geschreven, duidelijk je begrijpt meteen wat je bedoeld. Ik hoop dat je er nog heel veel verkoopt, de opbrengst is voor een heel goed doel, zal hem zeker aanbevelen aan andere mensen........succes


Bestellen


MAMA HEEFT GEEN KINDEREN

Chayah Godschalk

 

Dit gaat over een jongen in Oeganda en een jonge vrouw in Nederland. Over wat zij gemeen hebben; verwaarlozing en de gevolgen daarvan. Maar bovenal gaat dit over liefde. En de gevolgen daarvan.

 

Paperback
100 pagina's
ISBN: 978-90-821530-0-2

Mama heeft geen kinderen

€ 9,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Ebook (nieuw)

ISBN: 978-90-821530-0-2

€ 3,99Meer lezen:

SPOORLOOS

Paul, een toegewijde vader, stapt met zijn kinderen in de ICE naar Duitsland. De kleine Bram en grote zus Julia mogen voor het eerst mee op een internationale treinreis. Maar tijdens een moment van onoplettendheid raken de kinderen vermist. Hoe kunnen twee kinderen zonder enig spoor verdwijnen? Zitten ze nog in de trein of zijn ze uitgestapt? Iemand moet iets hebben gezien, maar waarom helpt niemand hem? 

 

GESCHIEDENIS SCHRIJVEN

Als er al duizenden jaren mensen in Nederland wonen, dan moet er wel iets van achterblijven. Niemand is zo goed in z'n sporen uitwissen. Gelukkig komen steeds meer historische plaatsen boven water... of boven de grond. Al deze ontdekkingen bieden ons steeds meer kennis over hoe het leven hier voor de vorige bewoners was. En ze laten ons zien dat we hier niet de eersten, de laatsten of de enigen zijn.