AFSTUDEERONDERZOEK JOURNALISTIEK Chayah Godschalk-Visser

Wat kunnen we leren van de negentiende eeuw om burn-outs te voorkomen?

banner burn-hout herstel wat kunnen we leren van de negentiende eeuw om burn-outs te voorkomen
Burn-hout door Chayah Visser

Hier zal ik de komende tijd informatie en artikelen schrijven uit mijn onderzoek naar wat we van de vroege negentiende eeuw kunnen leren om burn-outs te voorkomen.

 

Wist je bijvoorbeeld dat er in de vroege negentiende eeuw nog geen kalender bestond?

Of dat de eerste term voor zenuwachtig of prikkelbaar (nervositeit) pas in 1853 opkwam?

Voor nieuwe weetjes en updates, houd de socials in de gaten.

 

Wat ervaar jij?

Vind je dat het leeftempo tegenwoordig te snel gaat?

Wat bezorgt jou de meeste tijdsdruk?

Je kunt ook privé reageren.

Commentaren: 0

Lees ook:

GESCHIEDENIS SCHRIJVEN

Als er al duizenden jaren mensen in Nederland wonen, dan moet er wel iets van achterblijven. Niemand is zo goed in z'n sporen uitwissen. Gelukkig komen steeds meer historische plaatsen boven water... of boven de grond. Al deze ontdekkingen bieden ons steeds meer kennis over hoe het leven hier voor de vorige bewoners was. En ze laten ons zien dat we hier niet de eersten, de laatsten of de enigen zijn. 

 

SPOORLOOS

Paul, een toegewijde vader, stapt met zijn kinderen in de ICE naar Duitsland. De kleine Bram en grote zus Julia mogen voor het eerst mee op een internationale treinreis. Maar tijdens een moment van onoplettendheid raken de kinderen vermist. Hoe kunnen twee kinderen zonder enig spoor verdwijnen? Zitten ze nog in de trein of zijn ze uitgestapt? Iemand moet iets hebben gezien, maar waarom helpt niemand hem? 

 

MAMA HEEFT GEEN KINDEREN

Dit gaat over een jongen in Oeganda en een jonge vrouw in Nederland. Over wat zij gemeen hebben; verwaarlozing en de gevolgen daarvan. Maar bovenal gaat dit over liefde. En de gevolgen daarvan.